2011. július 21., csütörtök

Epres joghurt - házilag

Imádom a joghurtot, főleg, ha epres :) Kezdő cukor diétásként nem fogtam fel, hogy a legtöbb joghurt tartalmaz cukrot, és ettem is tovább. Aztán elkezdtem nézegetni, melyikben nincs. Sajnos elég elkeserítő volt az eredmény, de akkor a dietetikus azt javasolta, csináljak én gyümölcsjoghurtot. Eszembe sem jutott, pedig mennyire egyszerű :)

Epres joghurt házilag - cukrosoknak is
2 dl natúr (házi) joghurt (10 gr CH)
10 dkg eper (7 gr CH)
stevia csepp ízlés szerint (0 gr CH)


Az eper felét villával összenyomkodjuk, majd összekeverjük a joghurttal. Ízlés szerinti mennyiségű steviát csepegtetünk bele, és azzal is összekeverjük. A többi epret kis darabokra vágjuk, és azt is beleborítjuk a tálba, finoman belekeverjük, hogy ne törjön, majd kis időre hűtőbe tesszük, hogy összeérjen az íze.
Nagyon finom :)

Ha nem akarod a natúr joghurtot sem vásárolni, el is készítheted. Maga a joghurtkészítés nem nehéz, de kissé időigényes folyamat.

Kell hozzá
1 liter házi tej
1.5 dl házi joghurt (natúr)

A tejet forraljuk fel, majd hűtsük kb 45 fokra. a szoba hőmérsékletű joghurttal összekeverve tegyük olyan helyre, ahol a hőmérsékletet egy ideig legalább tudja tartani. Maga az érési folyamat úgy 10 órát vesz igénybe. Utána hűtsük le és hűtőben tároljuk. Pár napig fogyasztható, mivel tartósítószert nem adtunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése