2011. december 31., szombat

Újévi ebéd

Nálunk hagyományosan sült malac és lencsefőzelék az újévi ebéd.

A malac sült a következőképpen készül: A lemosott húst besózom, majd jénai tálba teszem. mellé dobok pár gerezd fokhagymát, vizet öntök alá és letakarom alufóliával. Forró sütőben puhára sütöm, majd a fóliát levéve lepirítom mindkét oldalát.

Szénhidrát téren nincs is mit beszélnünk erről az ételről, bezzeg a lencse...

Lencsefőzelék (4 személyre)
a negyed kg lencsét (132,5 gr szénhidrát) előtte való nap este beáztatom, majd fél óra elteltével leöntöm a vizet és jó sok vízben reggelig áztatom. Reggel leöntöm a maradék vizet, majd újra felöntöm: kicsivel több vízben, mint amennyi ellepi felteszem főni, sót adok hozzá és babérlevelet dobok mellé. Ha puhára főtt behabarom: egy kis pohár tejföl (175 gr-os, 7,5 gr szénhidrát) és 2 evőkanál liszt (kb 4 dkg - 40 gr szénhidrát).

A négy adag szénhidráttartalma 180 gr, egy adagé 45gr

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése