2011. június 28., kedd

Szabadon fogyasztható élelmiszerek

Amikor kiderül valakiről, hogy cukorbeteg - terhességi cukra van, a leggyakrabban nem tudja, mit is jelent ez pontosan. Én is így voltam, és velem együtt sok kismama, akivel beszélgettem a témáról.

Az orvos határértéket elért, vagy meghaladó vércukor eredményt követően, beutal diabetológiára. Ott szakember ismertet meg az alap tudnivalókkal és állapítja meg, milyen diétát kell követned.

A legjobban ezeket az élelmiszereket fogod szeretni, mert szabadon fogyaszthatod őket. Persze ezeknél is fontos mértéket tartanod, hiszen az elhízás nagy ellensége a cukorbetegségnek, és ezek között is bőven van olyan, amitől jól meghízhatsz...

Mik tehát a (szinte) szabadon fogyasztható élelmiszerek?
- halak, húsok, húskészítmények (májas hurka, véres hurka azért tartalmaz bőven...)
- tojás, sajtok, túró (10 dkg alatt)
- zsiradékok
- zöldségfélék, amiknek 5 gr alatti a szénhidráttartalma: kovászos uborka :) spárga, spenót, retek, paprika, paradicsom

Holnap érkezem a számolandó élelmiszerek rövid áttekintésével: a gyorsan és lassan felszívódó szénhidrátot tartalmazó élelmiszerekkel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése