2011. június 30., csütörtök

Lassan felszívódó szénhidrátok

A szénhidrátot tartalmazó élelmiszerek másik nagy csoportja a lassan felszívódó élelmiszerek. Ezeket összetett szénhidrátoknak is nevezzük, lebontásuk időigényesebb a szervezet számára, így a vércukorszintet is lassabban emelik meg.

Ilyenek a
- gabonafélék, pékárúk, nyers zöldségfélék

Minél magasabb a rosttartalma az élelmiszernek, annál elhúzódóbb a vércukor emelő hatása, ezért inkább részesítsük előnyben ezeket, ha megtehetjük:
- teljes kiőrlésű gabonafélék, barna rizs, korpás keksz, durum tészta, graham kenyér, barna kenyér

Reggelire, vacsorára, utó vacsorára mindenképpen lassan felszívódó élelmiszerekből válogassunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése