2013. október 6., vasárnap

Könyvajánló: Tóth Gábor - Varga Melitta: Édesítsünk okosan! ...

Most nem egy saját írással hanem egy könyv leírással jelentkezem. Én mindenképpen el fogom olvasni ezt a könyvet - már a címe is nagyon ígéretes!

Ha valaki már ismeri, örülnék neki, ha megosztaná a tapasztalatait :)


Tóth Gábor - Varga Melitta: Édesítsünk okosan! - A kristálycukortól a gyógyító édességekig - A biocsicsóka-sűrítmények orvosbiológiai jelentősége


Léteznek-e egészségmegőrző édességek?Sokan csak kristálycukorral édesítenek, vagy mesterséges édesítőszerekkel - ez utóbbi vegyületekre azonban sok árnyék vetül, ezért is érdemes megismernünk a természetes alapú, egészségvédő hatású édesítő anyagokat. Figyelemre méltó kutatási eredménynek számítanak a biocsicsókából készülő, édes ízkarakterű, betegségmegelőző készítmények, amelyeknek hazánkban népegészségügyi jelentőséget is tulajdonítanak a szakemberek. E termékek szerepe mind táplálkozási, mind környezetvédelmi és gazdasági szempontból is kiemelkedő. A biocsicsóka-sűrítmények a civilizációs ártalmak elkerülésének fontos eszközeivé válhatnak a jövőben - ezt a hazai és külföldi szakirodalom is alátámasztja.E könyv a jelenleg használatos édesítőanyagok hatásainak bemutatása mellett ráirányítja a figyelmet az egészségmegőrző étrendbe illeszthető, édes ízű nyersanyagokra, és konkrét gyakorlati segítséget is szeretne adni egy magyarországi termékfejlesztés megismertetésével.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése